Episodi 3 - Lista e Artistëve

Kuruar nga Corinne Diserens
Francis Alys
Sandra Boeschenstein
Vincenzo Castella dhe Multiplicity
Tacita Dean
Marta Dell’Angelo & conversazione (të ftuarit: Mimoza Ahmeti, Ema Andrea, Ardian Klosi, Kozeta Noti, Gezim Qendro, Anila Sulstarova)
Peter Friedl
Amar Kanwar
Elena Kovylina
Pierre Leguillon bashkë me Diane Arbus: Një Retrospektivë e Shtypur
Sugar Jar
David Maljkovic
Aernout Mik
Santu Mofokeng
Jean-Luc Moulène, Marc Touitou dhe Manuel Joseph në bashkëpunim me gazetën Milosao
Maxi Obexer
Anri Sala
Alexander Schellow
Jalal Toufic
Rosemarie Trockel
Luca Vitone
Paola Yacoub

Performancë e Ditës së Hapjes:
Anri Sala, “Interferencë Valësh”, 2 Tetor, 8:00 pm
Evente të Kërcimit Bashkëkohor:
Jérôme Bel, projeksion filmi "Véronique Doisneau (2004)" & takim me Jérôme Bel, 4 Tetor, ora 15.30, tek Hotel Dajti

Program me Filma:
Në bashkëpunim me Akademinë e Multimedias dhe Filmit, Marubi, Tiranë: 11 – 18 Tetor 2009
E diel 11 Tetor / Sesioni 1
18.00 Chantal Akerman:
- Jeanne Dielman, 23 quai du commerce, 1080 Bruxelles, 1975, 193'

 
E hënë 12 Tetor / Sesioni 2
18.00 Chantal Akerman:
- D'Est (East), 1993, 110'

E martë 13 Tetor / Sesioni 3
18.00 Chantal Akerman:
- De l'autre côté (From the other side), 2003, 99'10''

E mërkurë 14 Tetor / Sesioni 4
18.00 Raymond Depardon:
- 10e chambre, 2004, 105'

20.00 Danièle Huillet et Jean-Marie Straub:
- Sicilia !, 1998, 64'

E enjte 15 Tetor / Sesioni 5
18.00 Charles & Ray Eames:
- Powers of ten, 1977, 9'
Mika Taanila:
- Futuro - a new stance for tomorrow, 1998, 29'

19.00 Dan Graham:
- Rock my Religion, 1982-84, 55'27"

 
E premte 16 Tetor / Sesioni 6
18.00 Korpys/Löffler:
- Nuclear Football, 2004, 30'30"
- Villa Feltrinelli, 2008, 15'

Xu Tan:
- Air is Good - traditional massage, 2005, 9'

19.00 Apichatpong Weerasethakul:
- Tropical Malady, 2004, 115'

 
E shtunë 17 Tetor / Sesioni 7
18.00 Gordon Matta-Clark:
- Clockshower, 1971, 13'5"
- Splitting, 1974, 10'50"
- Day's End, 1975, 23'10"

19.00 Anri Sala:
- Dammi i colori, 2003, 16'

Jimmie Durham:
- The Man Who Had a Beautiful House, 1994, 7'27''

Wang Jianwei:
- Living elsewhere, 1998, 40'

 
E diel 18 Tetor / Sesioni 8
18.00 Peter Fischli / David Weiss:
- The right way, 1983, 55'
- The point of least resistance, 1981, 30'