Notice

Thirrje për aplikim

Ju njoftojmë, se filloi faza e pritjes së aplikimeve për pjesëmarrje në çmimin "Ardhje 2013".
Të gjithë  artistët  shqiptar të cilët ka perfunduar studimet e larta deri në moshën 35-vjeç, janë të ftuar të aplikojnë.

Read more...

T.I.C.A AIRLAB studios have moved to a new address!

Të dashur miq, studiot e T.I.C.A AIRLAB kanë tani një adresë të re.
Ju mund ta na gjeni në adresën e mëposhtëme:

Rruga: George W. Bush / 1000.
Dy Kullat, (përballë parlamentit)
Kati i dytë.

Read more...

DON´T MISS: IT’S NOT GALLERY / NUK ESHTE GALERI

IT’S NOT GALLERY

Address/Place: Industri at Tirana e re, close to sheshi Wilson

It’s Not Gallery is a joint production between Industri and T.I.C.A – Tirana Institute of Contemporary Art.  The inspiration comes from a desire to start a new “space” where art is not used for decorative purposes – attribute of the usual coffee bar in Tirana – but rather to grasp the attention of the monotone coffee drinker with notable and surprising details.  It aims to open a “channel” of thought and reflection into the sleepy minds or lethargic conversations.  It’s Not a Gallery not onlyassists” the artist with a new platform to exhibit his/her work but transcends into the traditional exhibition boundaries by pulling the art from the gallery borders and placing it into a direct contact with the public.  Through It’s Not A Gallery series, Industri will be hosting new art installations and contemporary artistic events on quarterly basis.  In coordination with TICA, Industri will be accompanying the events with a sequence of talks, presentations or performances from the artists.

The first edition of It’s Not Gallery presents parts of the installation of Sadik Spahia "Under Pressure" and the trilogy "Architecture of Sadness" from Ermela Teli.  This edition is curated by Edi Muka.

 

Read more...

T.I.C.A –Tirana Institute of Contemporary Art, ka kënaqsinë t’Ju prezantojë listën e artistëve të cilët do të konkurojnë për çmimin “Ardhje” 2012 :

Alketa Ramaj

Driant  Zeneli

Henrjeta Meçe

Olson Lamaj

Yllka Gjollesha

Çmimi  “ARDHJE”  si çdo vit  i shërben  ekspozimit, promovimit dhe arkivimit, të propozimeve  të artistëve të rinj në lëmin e arteve pamore në Shqiperi.  Ai fokusohet  në qasjet e artisteve  të rinj shqiptarë të cilat analizojnë nëpërmjet mediumeve të ndryshme zhvillimet, problemet dhe fenomenet e kohës në të cilën jetojmë. Artistët në ekspozitë prezantojnë  vepra  që  nisen nga  përvoja personale të frymëzuara  nga ëndra utopike, reflektime mbi forma estetike të caktuara, deri tek qëndrime ndaj mjedisit që na rrethon, e  artefakte të proceseve të zakonshme të  të përditshmes.

 

Read more...

Coming up on 16th & 17th of June: TV-documentaries "Rice and beans" and "Open Baracks" at TVSH

TV documentaries “Rice and beans” and “Open Baracks” at TVSH


 

TV documentaries are realized within a long-term regional project.

The project INDIVIDUAL UTOPIAS NOW AND THEN – Discontinuity of generation dialogue or what do we have in common? is a partnership between three organisations from Albania (T.I.C.A., Tirana), Bosnia and Herzegovina (SCCA/pro.ba, Sarajevo) and Serbia (kuda.org, Novi Sad).

 

Read more...

Spring OPEN STUDIOS

10 May 2012

Hekla Center, Rr. Abdyl Frasheri, Tirana/Albania

 

Read more...