Notice

T.I.C.A –Tirana Institute of Contemporary Art is pleased to announce the shortlist of the nominated artists for the ARDHJE Award 2013:

Endri Dani
Klodian Deda
Matilda Odobashi
Alketa Ramaj
Ivsal Topciu

The international jury is composed by: Elsa Demo – cultural journalist based in Tirana, Albert Heta curator, director of Stacion Center for Contemporary Art Prishtina, and Marko Antonioni –independent curator, selected to be part of this year's jury by the Foundation for a Civil Society, New York (Young Visual Artists Awards), the American partner institute which will host the ARDHJE winner in residency in New York.

ARDHJE Award has been made possible with the generous support of: FAVA - Foundation for Albanian Visual Arts across Borders


 

 

T.I.C.A –Tirana Institute of Contemporary Art, ka kënaqsinë të shpallë listen e artistëve  të cilët do të konkurojnë për çmimin Çmimit ARDHJE 2013:

Endri Dani
Klodian Deda
Matilda Odobashi
Alketa Ramaj
Ivsal Topciu

Fituesi i ARDHJE 2012 do të përzgjidhet nga juria profesioniste e përbërë nga: Znj. Elsa Demo – gazetare e kulturës /Tiranë, Z. Albert Heta -Kurator,  Stacion - Center for Contemporary Art Prishtina. dhe  Z. Marko Antonioni – Kurator,  i cili  vjen në Tiranë  i nga dërguar nga Young Visual Artists Awards( Foundation for a Civil Society ), partneri që pret në residencë në New York  fituesin e  ARDHJE.

Juria  do të shpallë fituesin  në hapjen e finales së madhe ARDHJE 2013 që do të  mbahet më datë 19 Qershor 2013.

Çmimi ARDHJE bëhet i mundur me mbështetjen e: FAVA - Foundation for Albanian Visual Arts across Borders