Notice

Tirana Institute of Contemporary Art is pleased to invite you to the final exhibition of the first period of the Airlab residency program 2013

VENUE: TIRANA EKSPRES
Rruga Karl Gega, Blloku i Magazinave,Tirana, Albania
MONDAY, MAY 27, 2013
At: 8pm

The T.I.C.A. AIRLAB ARTISTS:

Tekla Aslanishvili (Georgia)
Gjorgje Jovanovik( Macedonia)
Edit Pulaj (Albania)
studio203 (Stefano Romano / Italy, Eriselda Çobo / Albania, Guido Affini / Italy)

& “ARDHJE” ARTISTS-IN-RESIDENCE:

Driant Zenli (Albania / Italy)
Henrjeta Meçe (Albania / Canada)

Will present the projects they realized during their residency period in Tirana.

The AIRLAB residency program is made possible through the generous support of Prince Claus Fund for Culture and Development. And is also supported by: FAVA – Foundation for Albanian Visual Arts across borders

...................................................................

T.I.C.A. ka kënaqsinë tu ftojë në EKSPOZITEN përmbyllëse të periudhës së parë të residencës për vitin 2013

VENUE: TIRANA EKSPRES
Rruga Karl Gega, Blloku i Magazinave,Tirana, Albania
E HENE, 27 MAJ, 2013
ORA: 20.00

ARTISTET resident në AIRLAB program:
Tekla Aslanishvili (Gjeorgji)
Gjorgje Jovanovik (Maqedoni)
Edit Pulaj (Shqipëri)
studio203 (Stefano Romano / Itali, Eriselda Çobo / Shqipëri, Guido Affini / Itali)

& “ARDHJE” ARTISTS-IN-RESIDENCE:

Driant Zeneli (Shqipëri / Itali)
Henrjeta Meçe (Shqipëri / Kanada)

Do të prezantojnë projektet që kanë realizuar gjatë periudhës së rezidencës në Tiranë.

 

PARTICIPATION – PARTICIPATORY PRACTICES AS ARTISTIC STRATEGY

T.I.C.A has the pleasure to announce the artists in residency for the spring period April- May 2013.

Focused on Participatory art, this year program will follow the successful practice of the previous year by supporting and presenting, research and artistic projects developed by the invited artists in residency.

 

After the successful presentation of the works and research developed by the invited artists during its first period (April-May), AIRLAB 2012 Artist in Residency Program at T.I.C.A. – Tirana Institute of Contemporary Art has the pleasure to announce the new group of artists that will attend the second period to be held between the months of September and October:

 

 

PARTICIPATION – PARTICIPATORY PRACTICES AS ARTISTIC STRATEGY

Participatory art – the approach to art-making in which the audience is engaged directly in the creative process, allowing them to become co-authors, editors, and observers of the work – is one of the main developments in contemporary art today. These practices are incomplete without the viewer’s physical interaction, with its main intent to challenge the dominant form of making art.

 

Cmimi ARDHJE eshte i vetmi cmim profesional per artin bashkekohor ne Shqiperi. Ky cmim siguron mbeshtetjen e munguar per realizimin e ideve te reja dhe projekteve te artisteve, te cilet perndryshe nuk kane shanse per t’u materializuar. Ky cmim gjithashtu ofron nje mundesi ekspozimi, me standartet me te larta profesionale, si dhe mundesine e shkelqyer per fituesin, te marre pjese ne nje rezidence prej 6 javesh ne New York te SH.B.A., se bashku me shume artiste dhe profesioniste te tjere nga bota, te vizitoje muze dhe galeri, si dhe te ndertoje nje rrjet kontaktesh qe do ta ndihmojne ne te ardhmen. Ky eshte i vetmi cmim i cili jepet nga nje juri profesionistesh nga vendi dhe bota dhe qe ndertohet mbi krijimtarine e paster te vete artisteve, duke u bere keshtu nje mjet i rendesishem per gjurmimin e zhvillimeve me te reja te artit bashkekohor ne vend.